Almás-fahéjas gofri (88 kcal)

DSC_0094fotó: Pinterest

HOZZÁVALÓK (4 db):


– 20g graham liszt

– 20g fehérjepor

– 25g zabpehely vagy zabliszt

– 1db tojás (35g fehérje + 16g sárgája)

– 100ml mandulatej

– 100g lereszelt alma

– késhegynyi szóabikarbóna

– 1 csapott ek. fahéj

– vanília (aroma)

– energiamentes édesítőszer


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

 

text-seperator



ELKÉSZÍTÉS:


1. Ha egész zabpehellyel dolgozunk, azt beáztatjuk 5-10 percre egy kicsi édesített vízbe

2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét egy szűrőn keresztül kinyomkodjuk és elkeverjük a fahéjjal

3. Az alapanyagokból tésztát készítünk, édesítjük

4. Ha kell vízzel hígítjuk amíg sűrűn folyós nem less

5. Gofrisütőben vagy teflon serpenyőben olaj használata nélkül pirulásig sütjük – ne túl nagy fokozaton. Ez elég sokáig tarthat, mert az alma miatt a közepe nehezen sül át.

 

TIPPEK:


1. Nagyon jó magában is, de ajánlom kalóriamentes vagy diabetikus lekvárral, esetleg egy kevés fekete kakaóporból készített étcsoki krémmel, vagy (összeturmixolt) gyümölcsökkel


text-seperator


ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:
352 kcal; 38g szénhidrát (ebből 7g rost); 7g zsír; 31g fehérje (ebből 23g állati) 


1 db: 88 kcal; 10g szénhidrát (ebből 2g rost); 2g zsír; 8g fehérje (ebből 6g állati)

Advertisements

Kommentálj, kérdezz, mesélj! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s