Császármorzsa 2 (314 kcal)

csaszarmorzsa2

 

HOZZÁVALÓK (1 adag):

– 60g ledarált zab vagy zabkorpa / kukoricadara

– 100ml mandulatej

– 1db tojás

– energiamentes édesítőszer

– vanília aroma

– 30g diabetikus lekvár

 

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

 

text-seperator

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 1. A tojást kettéválasztjuk

2. A zabkorpát, tojássárgáját, édesítőt, vanília aromát összekeverjük, félretesszük

3. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan összeforgatjuk a zabos masszával

4. Sűrűn folyónak kell lennie

5. Előmelegített serpenyőbe öntjük, pirulásig sütjük az egyik felén majd spatulával szétszaggatjuk, morzsásítjuk

6. Diabetikus vagy kalóriamentes lekvárral tálaljuk

 

 

TIPPEK:

 1. Keverhetünk a morzsába gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat

2. Beteges csokiimádók turbózhatják egy kevés kakaóporral is

3. Lekvár helyett jó hozzá a joghurt is, avagy Walden Farms kalóriamentes dzsem vagy szirup

4. Lekvár helyett natúr joghurtba kevert fehérjeporral testépítési ambíciókhoz külön ajánlom

5. A zab nagyon nedves-ragadós cucc, ezért elég sokáig tart mire ténylegesen száraz, morzsás állagúvá válik a morzsa. De az lesz, eskü, szóval kitartás, bármily reménytelennek is tűnhet a helyzet…

6. Gluténmentes zabpehelyből vagy kukoricadarából GM-nek is elkészíthető (csak a kukoricadarát érdemes édesített vízbe beáztatni, hogy kicsit megpuhuljon)

 

text-seperator

 

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:

 Magában: 314 kcal; 37g szh (ebből 6g rost); 9g zsír; 15g fehérje

Kukoricadarával készítve: 303 kcal; 47g szh (ebből 2g rost); 6g zsír; 12g fehérje

 

30g diabetikus lekvárral: 344 kcal; 45g szh (ebből 6g rost); 9g zsír; 15g fehérje

Kukoricadarával, lekvárral: 333 kcal; 52g szh (ebből 2g rost(; 6g zsír; 12g fehérje

 

Advertisements

Kommentálj, kérdezz, mesélj! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s