Hamis somlói (369 kcal)

fotó (45)

fotó: Kitti (link)

 

HOZZÁVALÓK:

 – 2x20g (40g) darált zabpehely / GM süteményliszt

– 2x10g (20g) fehérjepor

– 2x5g (10g) kakaópor

– 50+50+200ml (300ml) mandulatej

– 1db (35g) tojásfehérje

– 10g Váncza pudingpor (tejszín/vanília) / GM pudingpor

– 1kk rum

– energiamentes édesítőszer

– szódabikarbóna vagy sütőpor

 

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

 

text-seperator

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az 1db tojásfehérjét kemény habbá verjük egy kevés édesítőszerrel (legjobb erre a célra az eritrit)

2. Egy-egy bögrébe 20-20g ledarált zabpelyhet, 10-10g fehérjeport és egy-egy késhegynyi szódabikarbónát összekeverünk

3. 50-50ml mandulatejet, ízlés szerint édesítőszert és annyi vizet (20-25ml kb.) adunk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk, valamint az egyikhez adunk 5g kakaóport is

4. Óvatosan – nehogy összeessen – bekeverjük a a két felé osztott tojásfehérjét

5. Egy újabb bögrébe 5g kakaóport öntünk, felhígítjuk 10-15ml vízzel, tetszőlegesen édesítjük, 1 kiskanál rummal bolondítjuk

6. 10g pudingport elkeverünk 50ml mandulatejjel, a maradék 150ml-t pedig tűz fölött felforrósítjuk

7. A pudingporral elkevert a forrásban lévőhöz adjuk, édesítjük és sodó állagúra sűrítjük

8. A két zabtésztával félig teli bögrét betesszük a mikróba, és 7-8 perc alatt legmagasabb fokozaton “megsütjük”

9. A kész sütiket kiborítjuk a bögréből, pár percig hűlni hagyjuk, majd felkockázzuk és egy tálba szórjuk őket vegyesen

10. A csokiöntetes bögrét betesszük a mikróba, 30 másodperc után kivesszük, simára keverjük a félig kész öntetet, majd újabb 30 másodperc alatt sűrűre ‘főzzük’

11. A sütikre ráöntjük a két öntetet, majd nagyokat sóhajtozva az utolsó morzsáig elfogyasztjuk az így elkészült sütit

 

TIPPEK:

1. Tehettek bele gyümölcsöket, mazsolát, magokat – ami tetszik

2. Létezik ugyan “light tejszínhab”, de én mégsem ajánlom, mert bár cukormentes, de attól mégtocsog a hodrogenizált növényi zsírokban

3. A fehérje mennyisége tovább növelhető, ha a pudingba utólag még belekevertek egy kis extra fehérjeport

4. A tésztát lehet almával könnyíteni, de előbb nagyon alaposan ki kell belőle passzírozni a levet, valamint minden bizonnyal tovább is kell majd “sütni”

5. Mindig csak félig legyen a bögre nyers tésztával, különben szó szerint ki fog mászni a süti belőle ahogyan megdagad a szódabikarbóna hatására

6. Aki nem szeretne mikrót használni, annak ajánlom (szilikon) muffin formában, sütőben sütni. A csokiöntet is elkészíthető tűzhelyen, csak elég furán fog kinézni egy lábos alján a 15ml öntet…

7. Ajánlott a bögréket rögtön a süti kiborítása után beáztatni ;))

 

text-seperator

 

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK:

 369 kcal; 44g szh; 8g zsír; 27g fehérje; 5g rost

 

GM süteményliszttel, GM pudingporral készítve:

365 kcal; 55g szh; 5g zsír; 23g fehérje; 2g rost

Advertisements

Kommentálj, kérdezz, mesélj! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s