Túrós piskótatorta (195 kcal)

13072707_988659561248347_5359806805783159731_o

 

HOZZÁVALÓK (12 szelet):

A tésztához:

  • 5db egész tojás
  • 180g Kohl’s Kitchen diabetikus lisztkeverék süteményekhez
  • pár csepp 100% bio citrom illóolaj
  • 1,5 tk sütőpor
  • 125g eritrit + pici asztali édesítő (nálam Ezerédes)
  • 200ml tej (nálam 1,5%-os bio)

 

A krémhez:

  • 1kg zsírszegény túró (nálam Bakonyi)
  • 300g 1,5%-os natúr joghurt (nálam Pilos)
  • 150ml tej (nálam 1,5%-os bio)
  • energiamentes édesítőszer (nálam eritrit + ezerédes)
  • 2,5 csomag (50g) Dr. Oetker zselatin fix
  • pár csepp 100% bio citrom illóolaj
  • 40ml frissen facsart citromlé
  • 100ml frissen facsart narancslé
  • 150ml víz
  • 15g étkezési (főzős) zselatin

 

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1,5-2 óra + 6-7 óra pihentetés 

text-seperator

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral
  2. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára
  3. A sárgáját eritrittel, asztali édesítővel, citrom illóolajjal addig verjük, amíg halványsárga hab nem lesz belőle (az íze akkor jó, ha egy kicsit túl édes, mert a tojásfehérje és a sütés ezt tompítani fogja)
  4. Felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztet folyamatosan
  5. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük
  6. Nagyon nagyon óvatosan, apránként, a habot nem összetörve belekeverjük azt a lisztes masszába.
  7. Sütőben 20-30 perc alatt addig sütjük, amíg háromszorosára dagad és pirosasan megpirul a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük!
  8. Amíg sül a tészta, előkészítjük a krémet: a túrót a joghurttal, tejjel, édesítőszerrel és pár csepp citrom illóolajjal elkeverjük, egy botmixerrel kicsit átturmixoljuk, hogy viszonylag homogén masszát kapjunk
  9. Amint megsült a tészta, összekeverjük a zselatin fixet a túróval (gyorsnank kell lenni, nagyon hamar beköti!) és azonnal a sütemény tetejére kenjük a masszát egyenletesen
  10. Egy edényben összeöntjük a citromlevet, narancslevet, vizet, majd még langyos állapotában hozzáadjuk az étkezési zselatint
  11. Az egészet összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Nem fog megdermedni, de ez nem baj.
  12. Ha már langyos, akkor ráöntjük a süteményünk tetejére, majd az egészet betesszük egy éjszakára a hűtőbe

 

TIPPEK:

  1. A tojáshabon áll vagy bukik a piskótánk állaga, ezért aki nem tudja hogyan kell ezt profin elkeverni lisztes masszával, inkább nézzen utána a neten! A kutyulástól össze fog esni!
  2. A túrókrém márványossá tehető (mint az én képemen) ha a túróba nem teszed bele a zselatin azonnal, hanem először felfőzöd a gyümölcslevet is. Amikor langyosra hűlt, csak akkor mehet a zselatin fix a túróba, a túró a tortára és azon nyomban rá a gyümölcszselé is, amit pedig egy kanállal összeforgatsz a túrókrémmel. Így az egész egybe keveredve fog megdermedni. Ez esetben a túróba elég lesz 1,5 tasak zselatin fix is.
  3. Lehet a tésztába vagy a túróba gyümölcsöt is potyogtatni (utóbbiba ananászt, kivit, fügét, papayát nem!

 

text-seperator

ÖSSZESÍTETT TÁPÉRTÉK

12 szelet: 2338 kcal; 160g szénhidrát; 170g elsődleges fehérje; 108g másodlagos fehérje; 65g zsír

1 szelet: 195 kcal; 13g szénhidrát; 14g elsődleges fehérje; 9g másodlagos fehérje; 5g zsír

Advertisements

Kommentálj, kérdezz, mesélj! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s