A shaolin kung-fu erő-állóképességi alapedzéseiből fejlődött a mai modern ember számára értelmezhető és teljesíthető szabadtéri intervall edzésmódszerré, amely 2010 óta egyre növekvő táborral rendelkezik, és amely mára a modern sport-innovációkat és hatékony trendeket sikeresen integráló, átgondolt rendszert alkot.

mts1

Intervallum jellegű edzésmódszer, amelyben alacsony és magas intenzitású fázisok váltják egymást, és amely így a ráfordított idő arányában az egyik legnagyobb teljesítményleadást megkövetelő mozgásforma. Számos atléta, ökölvívó és fitnesz versenyző alkalmazza, mivel nagyon hatékonyan fejleszti az állóképességet, segíti a zsírégetést és kitűnően tonizál.

Lépcsőzni persze bárki tud, de nem mindegy hogyan és nem mindegy milyen kiegészítésekkel. A MTS szervezésében megtartott edzéseken nagyon nagy hangsúlyt kap a helyes mozgásminták kialakítása, így pedig lehetővé válik az ízületek és izmok sérüléseinek elkerülése. Az edzők egytől egyig hozzáértő és kiemelkedően értelmes szakemberek, akik képesek egyénenként is odafigyelni az edzéseiken megjelenő emberekre; szükség esetén pedig egyénre szabott magyarázattal vagy gyakorlatokkal szolgálni.

Az edzésekhez hozzátartoznak a hevederrel végzett erősítések, a koordináció és izom-ideg kapcsolat fejlesztését célzó feladatok az ezekhez szükséges speciális eszközökkel, meditáció és jóga alapok, pliometria… Hosszasan lehetne folyatni a sort.

Képkivágás

A Mind the Step edzések kielégítik azt a talán banálisnak tűnő, de igenis valós igényt, hogy végre van alkalom és módszer megtanulni használni a tested. Nőként is és anélkül, hogy bele kellene vetned magadat a klasszikus utcai edzés világába, most lehetőséged nyílik megérezni, ahogyan a legapróbb kis izomkötegek is mozgásba lendülnek és vad őserővel telve robbansz előre. Megtapasztalhatod, hogy milyen érzés, amikor erőtől feszülnek a lábaid, amikor gyors vagy, dinamikus, erős, magabiztos. Feszes, gyönyörű és teljes mértékben ura a annak a csodálatos szerkezetnek, amit testnek nevezünk. .

És most még szót sem ejtettem azokról a fantasztikusan jó közös(ségi) programokról és különféle sportversenyekről, amiken az edzéseken csapattá kovácsolódott embereknek alkalmuk nyílik részt venni…

Képkivágás

Azért döntöttem úgy, hogy az új weboldal indulásával egyben szorosabbra fűzöm a MTS-el a kapcsolatot, mert amióta az eszemet tudom mélyen hiszek Kristóf ideáiban, szakmai hozzáértésében és egy jó ideje már önmagamon is van alkalmam megtapasztalni azt, hogy milyen őrületesen más életminőséget jelent így sportolni. Nagyon szeretném, ha a példámon és a közös projekten keresztül sokan kapnátok kedvet kipróbálni és végül ide tartozni. Mert egyébként a rendszer teljesen nyitott, mindenkit szeretettel várunk. Nincsenek klikkek, sem zárt ego-csoportosulások.

Bővebb infókért, edzésidőpontokért és aktuális eseményekért kövessétek a FB oldalukatt!

Advertisements

Kommentálj, kérdezz, mesélj! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s